Memur Sen’in milyonlarca kamu emekçisi adına imzaladığı ve maaş zamlarını enflasyon farkına bağlayan sözleşmenin ardından ekonomik sıkıntıları günden güne artan kamu emekçileri geçinemiyor.

Enflasyonun karşısında her geçen gün eriyen maaşları günlük hayatlarını da olumsuz yönde etkilemeye başlayınca memurlar çareyi birçok mecrada yetkililere seslenmekte buldu. Mevcut ekonomik şartlarda geçinemeyen memurlar seyyanen ek zam istiyor. 

Maaşlarına zam yapılmamasına tepki gösteren memurlar sosyal medya üzerinden harekete geçti.

“Memuru yok sayma!”, “Memurun cebinde yangın var!”, “Memurun Maaşı Pula Döndü!”, “Memura kulak verin!”,“Memur da oy kullanacak!” ''Memur bayram etsin'' başlıklarıyla açılan düzenlenen etkinliklerde binlerce memur bir araya gelerek tek 'geçinemiyoruz' dedi.

Seçim öncesinde çifte bayram yaşamak isteyen memurlar yetkililere seslenerek seyyanen ek zam talep etmeye devam ediyor.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 11 BİN 848 TL OLDU!

Memur maaşlarına son olarak 2023 yılı Ocak ayında zam yapıldı. Yüzde 30'luk memur maaş zammının ardından en düşük emekli maaşı 11 bin 848 TL oldu. En düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesinin ardından memurlar da maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor. 

2023 MEMUR TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı yılın ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

TÜİK tarafından Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur zammı oranının netleşmesi bekleniyor.

SEYYANEN ZAM NE DEMEK?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.