TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Milyonlarca memurun, çeşitli nedenlerden aldıkları disiplin cezası yıllarca sicillerinde kalıyor. Adeta kara leke olarak bakılan bu cezaların kaldırılmasını talep eden memurlar başta kendileri olmak üzere ailerinin çok fazla yıprandığını belirtti. 

KAMUDA YENİ BİR DİSİPLİN AFFINA İHTİYAÇ VARDIR

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelerer yer verdi:

Siyasi iktidar kendinden önceki dönemlerde verilmiş cezaları affederken, kendi döneminde, hiç bir haksızlık yapılmadığını düşünüyor olmalı ki, TBMM'de kanun teklifi verilmesine rağmen, yeni bir memur disiplin affını, şu ana kadar gündemine almadı.

Bilindiği üzere disiplin cezaları, statü kaybı dahil, ekonomik kayıplara da yol açmaktadır. Siyasi sebepler, bilhassa sendikal ayrımcılık sebebiyle, binlerce kişinin hak etmediği, cezalar aldığını bilmeyen yoktur. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle, ceza verilen ve çalışanların sosyal medya hesaplarını, bir cadı avı misali takip edenleri ve şikayet konusu yapanların varlığını unutmadık. Aynı zihniyetin, bugün de devam ettiğini yakinen biliyoruz.

Hırsızlık, hainlik, yüz kızartıcı vb suçlar dışında, kamu çalışanlarının kapsayan, bir disiplin affı hızla çıkarılmalıdır. Kaldı ki, insanların, kasıt dışı, hata yapma ihtimalleri de, dikkate alındığında, ebedi mahkumiyet anlayışı, vicdani de, hukuki de değildir.

Tüm bu sebeplerle, Hür-Sen Konfederasyonu olarak, memurlar için, yeni bir disiplin affının yasalaşmasını, hatırlatıyor ve ısrarla istiyoruz.

Yapılan sosyal medya paylaşımlarından örnek olarak ise;

Editör: Zeynep Peksoy