Memur Sen’in milyonlarca kamu emekçisi adına imzaladığı ve maaş zamlarını enflasyon farkına bağlayan sözleşmenin ardından ekonomik sıkıntıları günden güne artan kamu emekçileri geçinemiyor.

Enflasyonun karşısında her geçen gün eriyen maaşları günlük hayatlarını da olumsuz yönde etkilemeye başlayınca memurlar çareyi birçok mecrada yetkililere seslenmekte buldu. 

Maaşlarına zam yapılmamasına tepki gösteren memurlar sosyal medya üzerinden harekete geçti.

“Memuru yok sayma!”, “Memurun cebinde yangın var!”, “Memurun Maaşı Pula Döndü!”, “Memura kulak verin!”,“Memur da oy kullanacak!” ''Memur bayram etsin'' başlıklarıyla açılan düzenlenen etkinliklerde binlerce memur bir araya gelerek tek 'geçinemiyoruz' dedi.

Seçim öncesinde çifte bayram yaşamak isteyen memurlar yetkililere seslenerek ek zam talep etmeye devam ediyor. 

Uzun zamandır geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek maaşlarına zam yapılmasını talep eden memurlara zam yapılacak mı? İşte son gelişmeler...

Türkiye Kamu-Sen'den memura ek zam talebi - Son Dakika Ekonomi Haberleri |  Ntv Para

Ali Yalçın'dan memurlar için 15 maddelik talep!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin beklentilerini ve çözülmesini istediği problemler dahil olmak üzere 15 maddelik taleplerini açıkladı.

Seyyanen Zam Verilsin, Alım Gücü Yükseltilsin

1- Alım gücünün yükseltilmesi ve gelir kayıplarının önlenmesi için Seyyanen Zam yapılmalıdır. 

Çarpıklık Giderilsin Maaş Ücret Skalası Düzeltilsin

2- Toplu sözleşme dışında unvan bazlı düzenlemelerle bozulan maaş skalası düzeltilmeli, personel sisteminde ücret dengesini koruyacak düzenleme yapılmalıdır. 

Mücadelemiz Görülsün- Gelir Adil Bölünsün

3- Gelirler arasında adil dağılımı sağlayacak, enflasyon baskısından koruyacak Seyyanen Zam yapılmalıdır.

1. Dereceye 3600 Gelsin, Ayrım Sona Gelsin

4- Ek gösterge düzenlemesinde memnuniyetin artması, emeklilik döneminde refah düzeyinin yükselmesi için 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine  3600 ek gösterge verilmelidir

4688 Değişsin, Yetki Tam Verilsin

5 -4688 sayılı Kanun; sendikal mücadeleyi güçlendirecek, yetkinin hakkını tam teslim edecek, adil pazarlık düzenini sağlayacak şekilde evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmelidir. 

YHS Tarih Olsun, GİH'e Dahil Olsun

6- Personelinin büyük çoğunluğu yükseköğretim mezunu olan ve kamuda devrini tamamlayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, personeli GİH Sınıfı’na aktarılmalıdır. 

AFET Bölgesindeki Kamu Görevlilerine Tazminat Verilsin

7- Afet bölgesinde görev yapmış ve halen görev yapmakta olan kamu görevlilerine ilave tazminat verilmelidir. 

Bayram İkramiyesi Verilsin, Memur Bayram Etsin

8 -15,3 Milyon emeklinin yararlandığı Bayram İkramiyesi kamu görevlilerine de verilmeli, giderlerin arttığı dönemde gelir de artmalı, memura bayramda ayrımcılık kalkmalıdır. 

Disiplin Affı Gelsin, Mağduriyet Bitsin

9- Terör iltisaklı ve irtibatlı olanlar ile devlete karşı suç işleyenler dışındaki kamu görevlileri için Disiplin Affı Uygulaması yeniden yapılmalıdır. 

Görevde Yükselme/ Unvan Değişikliği Periyodik Olsun

10-  Kariyer ve Liyakat önemsenmeli, KPDK kararı gereği tüm kurumlarda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları periyodik olarak en fazla 3 yılda bir yapılmalı ve mülakat olmamalıdır. 

Üniversite İdari Personel Tayin Olsun, Sorunlar Son Bulsun

11- Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı; zaman kaybedilmeden ve mağduriyete mahal verilmeden hayata geçirilmelidir. 

Uygulama Birliği Sağlansın , Zorunlu Emeklilik Kaldırılsın

12- EYT düzenlemesi ile kamu işçilerinde kaldırılan zorunlu emeklilik uygulaması; özelleştirmeden gelen Sözleşmeli Personel için de kaldırılmalıdır. 

Kira Yardımı Verilsin, Geçim Derdi Bitsin

13- Özellikle büyükşehirlerde yaşanan kira ve emtia fiyatlarındaki artışlar görülmeli, kamu görevlilerine Kira Yardımı verilmelidir. 

Emekli Kamu Görevlilerine Ali Yardımı Devam Etsin

14- Kamu görevlilerinin emekli olduğunda ailesinden ayrılmadığı bilinmeli, aile yardımı ödeneği emeklilikte de devam etmelidir. 

Bütün Gelirler Emekli Keseneğine Yansımalı, Sosyal Güvenlikte Ayrım Kalkmalı

15- Kamu görevlilerinin bütün gelirlerinden emekli keseneği kesilmeli, Sosyal Güvenlikte ayrım son bulmalı, çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurum kapatılmalıdır.

Kamu-Sen'den memur maaşlarına ek zam ve refah payı talebi - Son Dakika  Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Türkiye Kamu-Sen'den memura ek zam talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesi talebinde bulundu:

"1 Mayıs'ın, gerginliklerin yaşandığı bir gün olmaktan çıkarılıp, adına yakışır bir bayram havası içinde kutlanan, daha uzun bir zamana yayılan, tüm çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözüme kavuşturulduğu bir süreç olmasını arzu etmekteyiz." ifadesini kullanan Geylan, ancak bu şekilde 1 Mayıs'ın tüm çalışanlar açısından daha anlamlı hale gelebileceğini, tüm sendikaların asgari müştereklerde fikir birliği sağlayabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle siyasi partiler ve adayların çeşitli toplum kesimleri için vaatlerde bulunduğunu, hükümetin toplumun geniş kesimlerine yönelik birtakım teşvik, iyileştirme ve zam kararları aldığına değinen Geylan, şunları kaydetti:

"Asgari ücretli, işçi, çiftçi, dar ve sabit gelirli, esnaf, şirket sahibi ve iş dünyasına ilişkin müjdeler verilirken memurlarımız da ek zam müjdesi beklemektedir. İstihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi, güvenli bir gelecek, huzurlu bir toplum oluşturulmasının olmazsa olmazıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde insan onuruna yaraşır bir yaşam, adil bir gelir dağılımı, güvenceli bir çalışma hayatı istiyoruz."

MEMUR ZAMMINDA SON DURUM | Memur maaşlarına ne kadar, kaç TL zam gelecek,  ve yüzde kaç zam yapılacak? 2023 Ocak'ta memur maaşlarına çifte zam mı  geliyor? Refah payı nedir, kimler alabilecek? -

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

Memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla ödenmesini, sözleşmeli ve güvencesiz çalışmanın bütünüyle kaldırılarak tüm kamu çalışanlarının güvenceli ve kadrolu biçimde istihdam edilmesini beklediklerini aktaran Geylan, 1'inci dereceye gelmiş bütün kamu personelinin ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltilmesi, memurlara da dini bayramlarda ikramiye verilmesi, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması ve emeklilikteki ayrımın kalkması gerektiğini ifade etti.

Geylan, memurların taleplerine ilişkin şunları kaydetti:

"Günün şartlarına uygun olarak sosyal yardımlar, ek ders, nöbet ücreti, fazla mesai gibi ödemelerin artırılması, kira, giyim, yemek yardımı gibi yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının barınma ihtiyacı başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak desteklenmesi, memur maaş sisteminin sadeleştirilerek tüm memurların yürüttüğü kamu hizmetinin gerektirdiği niteliklere uygun bir maaş almalarının sağlanması, kamuda mülakat uygulamasının bir an önce kaldırılarak liyakat ilkesinin hayata geçirilmesi, 4/C'li iken 4/B'ye geçen kamu çalışanlarının eğitim durumlarına uygun kadrolara atamalarının yapılması, kamu çalışanlarına şiddetin son bulması için gerekli tedbirlerin alınması, 4688 sayılı Kanunun revize edilerek toplu sözleşme sisteminin katılımcı ve sonuç alıcı bir hale gelmesi için imza ve itiraz yetkilerinin toplu sözleşmeye katılan tüm konfederasyon ve sendika temsilcileri lehine genişletilmesi, 657 sayılı Kanun'un revize edilerek günün şartlarına uygun hale getirilmesi kamu görevlilerimizin yetkililerden acil olarak çözülmesini beklediği konuların başında gelmektedir. "

Memur maaş zammı (2023) ne kadar olacak? Memura yıl başında ne kadar zam  yapılacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Talip Geylan'dan memur maaşları için 4 kritik talep!

 Kamu çalışanlarının 1 Ocak ayı itibari aldığı zammın ardından ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeni ile gelirlerinin sürekli düştüğünü belirten Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “ Ülkemizin yapı taşı olan çalışanlar ne yazık ki ciddi ekonomik kayıpla karşı karşıyadır. Toplumumuzun her kesiminde olduğu gibi kamu çalışanları da yüksek enflasyondan, hayat pahalılığından, fahiş fiyatlardan, yüksek kira giderlerinden muzdariptir. Bugün ortalama 12.572 TL maaş alan memurlarımız bu ücretle ev mi geçindirecek, kira mı ödeyecek, doğalgaz, elektrik ve su faturalarına mı yetişecek, ailesi ve çocuklarının ihtiyaçlarını mı karşılayacak?

1- Dolayısıyla kamu çalışanları için 1 Mayıs’ta en önemli müjdelerden birisi seyyanen zam verilmesidir. Asgari ücretle, yani bir çalışanının alabileceği en dip ücretle kamu çalışanlarının aldığı ücreti kıyasladığımızda makasının neredeyse kapandığını göz önüne aldığımızda kamu çalışanlarına ek zam lütuf değil, zorunluluktur. Dolayısıyla Hükümetin 1 Mayıs’ta kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatması en büyük arzumuzdur.

2- Ayrıca refah payının kalıcı hale getirilmesi,

3- Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi ve

4- Maaşların yılın ikinci yarısında kuş olup uçmasına neden olan vergi dilimlerinin yeniden gözden geçirilerek, yüzde 15’e sabitlenmesi taleplerimiz de bakidir.” dedi.

Memur maaşları 2016 - Hangi memur ne kadar maaş alyor? 2016 yılı memur  zamları kaç lira olacak? -

Ali Yalçın: İşçi memur tartışmasına yeniden dönüyoruz

Memur Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde işçi- memur tartışmasına yeniden dönüldüğünü söyleyerek bu durumun doğru bir yöntem olmadığını belirtti.

Yalçın, Türkiye'nin son 20 yılda demokratik açıdan büyük, ciddi kazanımlar elde ettiğini, üniversite kampüslerinin kışlaya dönüştüğünü, askeri vesayet dönemlerinden çıkarak bugünlere gelindiğini kaydetti.

Sendikal açıdan yıllar içinde ciddi kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Yalçın, buna rağmen son yıllarda kamu çalışanları arasında gelir adaletinde bir bozulma olduğunu öne sürdü.

Yalçın, şöyle devam etti:

"Kamuda gelir adaleti bozulmuş durumda, gelir dağılımında adalet sağlanmak zorunda, memurun, şefin, hizmetlinin, şube müdürünün, mühendisin, dolayısıyla hepsini baz alıp yukarı doğru bir skala oluşturduğunuzda gelir dağılımlıda adalet bozuldu, işçi memur tartışmasına yeniden dönüyoruz. Bu doğru bir yöntem değil. Onun için memur kesimi olarak gelir dağılımında adalet sağlanmalı demeye devam edeceğiz. Çünkü biz alnımızın terini, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz kamu denetçisiyiz başkasının hakkını istemiyoruz, beklentimiz bu."

Konuşmasının devamında seçimler öncesi "Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir" diyen Yalçın, "Biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ta zam müjdesi gelecek mi?

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara kulislerinde dolaşan bilgiye göre Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’nda memura maaş zammı olarak bir müjde vereceğini ve bu zammın miktarı ile ilgili de üç farklı formül üzerine odaklanıldığını iddia etti.

1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada memurlar için 3 bin TL civarı bir zam müjdesi vermesi bekleniyor.