Brent petrolün varili 87,56 dolar Brent petrolün varili 87,56 dolar

Toplum Yararına Projeler kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan TYP işçileri hükümetten gelecek müjdel haber bekliyor. TYP olarak adlandırılan bu programa dahil olan işçiler Kamu işçilerine yönelik yeni düzenlemeler gelmesi beklenirkenP kadro müjde "TYsi geldi mi, ne zaman gelecek, TYP'lilere kadro var mı?" soruları gündeme geldi. 

TYP, uzun adı ile Toplum Yararına Program olarak İŞKUR adına Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan işçiler, çalıştıkları kurumda geçici olarak istihdam edilmektedir. En fazla 9 ay gibi kısa süreli çalışan işçiler, bu sürenin sonunda işten çıkarılırak işsiz kalıyor. İşçiler işsiz kaldıktan sonra kadrosuz oldukları için tazminat ve işsizlik maaşı almıyor. En fazla TYP işçisi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, 81 ildeki okullarda çalışmaktadır. İşçiler kadro beklentisini sosyal medya üzerinde Her gün paylaşarak hükümetten bu konu hakkındabir düzenleme yapılmasını istiyor.

Aralarında geniş aile üyesi barındırıan TYP'liler, Enflasyonda artış ve gelen zamların ardından kısa süreli olarak çalıştıkları için evlerini geçindiremiyorlar.

TYP MAĞDURLARI MÜJDE BEKLİYOR

 Devletin çeşitli kurumlarında Toplum yararına çalışma programı olarak adlandırılan İŞKUR üzerinden alınıp işsizlik fonundan asgari ücret olarak maaşı ödenen ve hiçbir hakka olmayan mağdurlar biran önce bu adaletsizliğin çözülmesini istiyor. Çeşitli kurumlarda temizlik, bakım onarım ve çaycılık gibi işleri en iyi şekilde yapmalarına rağmen, Bir çoğunun evini bu kurumlarda çalıştığı ve aldığı asgari ücretle geçimini sağlamaya gücü yetmiyor.

İşsizliğin hat safhada olduğu, günümüz şartlarında hayat standartlarının zor olduğu bir dönemde, mağdurlar yetkililer tarafından görmezden gelinmesini istemiyor.