Ata ittifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dün 17:00 saatlerinde gerçekleştirdiği basın toplantısında 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nı destekleyeceğini duyurmuştu. Sinan Oğan'ın açıklamalarından sonra gözler  Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a çevrildi. Konuyla ilgili açıklamayı bugün saat 13:00'da yapacağı bilinen Özdağ, açıklamasını 24 Mayıs'a ertelemişti. Her iki taraflada görüşen Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği merak konusu oldu. 

Siyaset gündemi meşgulken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den konuya dair yeni bir açıklama geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Ümit Özdağ'ın Suriyeli sığınmacılar konusundaki tavrına ve Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceği yönündeki düşüncelerine Millet İttifakı'nın bir itirazı olmadığını söyledi.

"Millet İttifakı'nın zaten bir itiraz yok"

"Ortak mutabakat metni henüz bana gelmedi. Her iki isim muhtemelen metin üzerinde bir fikir birliğine uzlaştıklarında bize getireceklerdir. Sayın Özdağ'ın Suriyeliler, sığınmacılar konusunda ve Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğu konusunda 66. madde konusundaki düşüncelerine Millet İttifakı'nın zaten bir itiraz yok. İki genel başkanın uzlaşacaklarından eminim." diye konuşan Akşener, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Ordu'dan vazgeçmiyor! YSK'ye bir kez daha başvurdu İYİ Parti Ordu'dan vazgeçmiyor! YSK'ye bir kez daha başvurdu

"Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumundan itibaren parlamenter sisteme el biriliğiyle geçileceğini savunan Akşener, "Göreceksiniz en kısa sürede, AK Parti'nin de desteğiyle parlamenter sisteme geçileceğini düşünüyorum. El birliğiyle parlamenter sisteme geçileceğine inanıyorum."

"O BENİM İÇİN ŞEREF MADALYASIDIR"

Katıldığı bir canlı yayında kullandığı ifadeler nedeniyle Hüda-Par'ın kendisi hakkında suç duyurusu bulunacağının belirtilmesi üzerine Akşener, "O benim için şeref madalyasıdır" dedi.

"Montaj" video tartışmalarıyla ilgili de konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterirken; "Bir cumhurbaşkanına yakışmayacak bir tutum. Çok acı gerçekten, çok ayıp. Her birimizin can güvenliğinden, emniyetimizden sorumlu bir kişinin bunu demesine çok üzüldüm. Bir cumhurbaşkanının böyle bir duruma düşmesini başka kelimelerle açıklayamıyorum" dedi.