Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Silifke'de de etkili olan yangın nedeniyle tedbir amaçlı 303 konut boşaltılmış, 790 kişi tahliye edilmişti.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bölgenin engebeli olduğunu ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangınla mücadelede zorluklar yaşandığını, 24 saattir yangını söndürme çalışmasının aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Mahallede farklı mevkiilere sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi.

Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu olan Sapanca Gölü’ne akaryakıt sızdı! Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu olan Sapanca Gölü’ne akaryakıt sızdı!

Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

BİRÇOK İLDEN DESTEK VERİLDİ

Yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya D-400 kara yolunda da tedbirler sürdürülüyor.

Kuvvetli rüzgarın da etkili olduğu bölgedeki yangını söndürme çalışmalarına Mersin'in yanı sıra Adana, Antalya, Karaman ve Konya'dan ekipler ile uçak ve helikopterler destek vermişti.

790 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangın, akşam saatlerinde Silifke ilçesi Hırmanlı Mahallesi'ne yayılmıştı. İki ilçede etkili olan yangın nedeniyle tedbir amaçlı 303 konut boşaltılmış, 790 kişi tahliye edilmişti.

BİNE YAKIN PERSONELLE MÜDAHALE

Orman yangınına kontrol altına alma çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile devam ediyor.

"BÖLGE ENGEBELİ RÜZGAR YÖN DEĞİŞTİRİYOR"

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bölgenin engebeli olduğunu ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangınla mücadelede zorluklar yaşandığını, 24 saattir yangını söndürme çalışmasının aralıksız devam ettiğini açıkladı.

AYDINCIK- SİLİFKE KARAYOLU AÇILDI

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü, tedbir amaçlı kapatılan Aydıncık- Silifke yolunun tekrar trafiğe açıldığını duyurdu. Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Aydıncık- Silifke Devlet Yolu her iki yönden taşıt trafiğine açılmıştır" denildi.