Fifa 2022 Dünya Kupası' nın heyecanı Qatar'da devam ederken C gurubu'ndaki son maçta Polonya, Arjantin'e yenilmesine rağmen son 16 turuna yükseldi. Stadyum 974'te oynanan karşılaşmada Arjantin Polonya'yı 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, Sivas'ta ağır yaralı! Şampiyonluğu zora soktu Fenerbahçe, Sivas'ta ağır yaralı! Şampiyonluğu zora soktu

Arjantin'e maçı kazandıran goller 46. dakikada Mac Allister ile 68. dakikada Alvarez kaydetti. Bu sonucun ardından Arjantin puanını 6'ya çıkararak gruptan lider çıkmayı başardı. Stadyum 974'te oynanan karşılaşmada Arjantin'in golleri Mac Allister ve Alvarez kaydetti. Arjantin, Lionel Messi ile bir penaltı atışından da yararlanamadı.Bu galibiyetle puanını 6'ya yükselten Arjantin grup lideri olarak son 16 turuna adını yazdırdı. Messi' li Arjantin son 16 turunda D Grubu'nun ikincisi Avustralya ile eşleşti.

C Grubu'nda bir üst tura çıkan ikinci takım ise 4 puanla Polonya oldu. Polonya aynı puana sahip Meksika'yı averajla geride bıraktı ve son 16 turunda Fransa'nın rakibi oldu.Gruptaki diğer maçta ise Meksika, Suudi Arabistan'ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Meksika grubu 4 puanla tamamladı. Arjantin'e 2-0 mağlup olan Polonya da grup aşamasını aynı puanla bitirdi. Bir gol averajla Polonya'nın gerisinde kalan Meksika, 3. sırada yer aldı ve turnuvaya veda etti.

1994'ten beri katıldığı tüm Dünya kupalarında son 16 turuna yükselen Meksika, 28 yıl sonra turnuvaya grup aşamasında veda etti.