Kaynak, çeşitli fiyatlandırma planlarının tartışıldığını ancak aylık 10 euroluk (10,49 $) planın en uygun plan olduğunu söyledi.

90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor! 90'ların ikonik telefonu 3210 geri dönüyor!

Teklif, Meta'nın, kullanıcılar için reklamları rızaları olmadan kişiselleştirme yeteneğini kısıtlama ve ana gelir kaynağına zarar verme tehdidinde bulunan Avrupa Birliği düzenlemelerini atlatmaya yönelik bir girişimidir.

Ücretsiz, reklam destekli plan ile ücretli abonelik arasında seçim yapılması, kullanıcıların ilkini seçmesine yol açabilir ve Meta'nın reklam işini etkilemeden düzenlemelere uymasına yardımcı olabilir.

Meta'nın yeni planı, temel plan için 7,99 avro ücret alan Netflix'in yayın aboneliğinden daha pahalı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, mobil cihazlarda tek bir hesabın fiyatı kabaca 13 avroya çıkacak çünkü Meta, Apple ve Google'ın uygulama mağazaları tarafından alınan komisyonları da hesaba katacak.

Sosyal medya şirketine bu yılın başlarında İrlanda Veri Gizliliği Komiseri tarafından 390 milyon euro para cezası verildi ve kullanıcılara çevrimiçi etkinliklerine dayalı reklamlar göndermek için sözde "sözleşme" yasal dayanağını kullanamayacağı söylendi.

Meta daha sonra , bölgedeki gelişen düzenleme gerekliliklerini karşılamak amacıyla işletmelerin reklamları hedeflemesine izin vermeden önce AB'deki kullanıcılardan izin istemeyi planladığını söyledi.

Bir Meta sözcüsü, şirketin "kişiselleştirilmiş reklamlarla desteklenen ücretsiz hizmetlere" inandığını ancak "gelişen düzenleyici gerekliliklere uymamızı sağlayacak seçenekleri" araştırdığını söyledi.

Meta, İrlanda Veri Koruma Komisyonu ve Avrupa Komisyonu, Reuters'in yorum taleplerine yanıt vermedi.

New York Times ilk olarak Meta'nın, AB'de ikamet eden kullanıcılar için reklam içermeyen, Facebook ve Instagram'ın ücretli sürümlerini düşündüğünü ancak bunların ne kadara mal olacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermediğini bildirdi.

Kaynak: Reuters