Eylül ayının başlamasıyla sonbaharın etkisi ortaya çıktı. Yağışlı havanın İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere pek çok ili etkilemesi bekleniyor.

19 Mayıs’ta bir ilk: 81 ilde "Gençlik ve Spor Festivalleri" düzenlenecek 19 Mayıs’ta bir ilk: 81 ilde "Gençlik ve Spor Festivalleri" düzenlenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün itibariyle yurdun büyük bölümünde yağışlı havanın etkisi görülecek.

AFAD DA UYARDI

Hava durumuyla ilgili bir uyarı da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) geldi. AFAD, kuvvetli yağış beklendiğini illeri duyurarak yurttaşları yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

AFAD paylaşımında şu açıklamaya yer verildi:

“2 Eylül Cumartesi günü,

Akşam saatlerinden itibaren;

- Ankara il genelinde yerel olarak kuvvetli, güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli

- Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında yer yer çok kuvvetli

- Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”