İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gitmek üzere CIP terminaline gelen Metin Uca'nın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerinden sorgulaması yapıldı.

Uca'nın, Edremit Sulh Ceza Hakimliğince açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığı belirlendi.

Gözaltına alınan Uca'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek ifade verdi.

METİN UCA'DAN SONRA BARBAROS ŞANSAL DA GÖZALTINA ALINDI

KKTC'den hava yoluyla Türkiye'ye gelen Şansal'ın, İstanbul Havalimanı'ındaki işlemleri sırasında hakkında yakalama kararı olduğu belirlendi.

Kırklareli'nde uyuşturucu operasyonunda 7 zanlı yakalandı Kırklareli'nde uyuşturucu operasyonunda 7 zanlı yakalandı

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesince "devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan hakkında yakalama kararı verildiği gerekçesiyle gözaltına alınan Şansal, polis merkezine götürüldü.

Gün içinde farklı saatlerde İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan Metin Uca ve Barbaras Şansal, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILAN METİN UCA'DAN AÇIKLAMA

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Metin Uca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Sevgili dostlar merhaba. 4.5 saatlik bir gözaltı sonrası yine sizinle birlikteyim. Olay şu; 21 Ağustos 2022 tarihinde Edremit'teki gösterim esnasında, oynadığım oyunda, oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155'e başvurup 'Devlet büyüklerine hakaret ediliyor' demesi sonrası gözaltına alınmışım. Çünkü UYAP'ta da gözükmüyor.

"ASLINDA OLAY ŞU..."

Olay aslında şu; Stefanos Yerasimos’un yazdığı Sultan Sofraları kitabında geçen ve Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklularını çok severek yediğini anlatan bölümden sonra dönüp Diyanet İşleri Başkanı'na 'Siz yasak diyorsunuz, ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılarak yiyor, kime inanayım' sorusunu Devlet büyüklerine hakaret, halkı kin ve nefrete sürüklemek olarak değerlendirmişler. İfademi verdim Sayın Savcı bunun bir gösteri olduğunu anladı ve şimdi özgürüm. Her şey için, desteğiniz için, benimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum."