MHP Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır'da düzenlenen operasyon sırasında 1 kilo uyuşturucu ile yakalanarak gözaltına alındı.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün'ün haberine göre MHP’li Üste’nin uyuşturucu maddeyle yakalanması sonrasında MHP Genel Merkez'inin talimatıyla Bitlis Hizan ilçe yönetimi feshedildi.

Bitlis İl Başkanlığı hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Bitlis Hizan MHP İlçe yönetim kurulumuz genel merkezimizin takdirleri sonucu, parti tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince fesh edilmiştir.” ifadeleri yer aldı. 

ÖNCE KABUL ETMEDİ AMA...

İddia: DEM Parti'ye kapatma davası açma hazırlığı yapılıyor İddia: DEM Parti'ye kapatma davası açma hazırlığı yapılıyor

MHP Bitlis İl Başkanı Tekin Uçak ise yaşanan olayı önce reddederken daha sonra doğruladı. Uçak, Hizan ilçe yönetiminin MHP Genel Merkezi'nin talebiyle düşürülmediğini belirterek "Kendisi istifa etti ama paylaşımı o şekilde yaptık" iddiasını öne sürdü.

Uçak, Eyüp Üste'nin istifasına gerekçe olarak "Kendisi yetersiz kalmıştı. İstifa bu kötü hadiseye denk geldi. İstifadan sonra haberdar olduk, olmaması gerekirdi. Bizimle hiçbir ilgisi yok. Biz de de bu tarz olaylar olmaz." açıklamasında bulundu.