AK Parti'nin desteklediği MHP'nin Kozan Belediye Başkan adayı Nihat Atlı'nın başkanlığı GBT'sindeki olaylar sebebiyle düşebilir.

GÖZLER İL SEÇİM KURULUNA ÇEVRİLDİ

Saadet Partisi ilçe yönetimi GBT'sinde olan olaylar sebebi ile Nihat Atlı hakkında İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu 4'e 3 itirazı reddederken gözler Adana İl Seçim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

MHP'nn Kozan Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı'nın adaylık sürecinin kesinleșmesinden 30 gün önce memnu hakların iadesi yani yeterliliğinin tespiti için Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yapıldı. Atlı hakkında GBT'sinde olan olaylar sebebi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi adaylığını reddetti. Üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruldu fakat 3. Ağır Ceza Mahkemesi de adaylığını kabul etmedi.

Normal süreç zarfında bu şekilde aday olmak yasak iken kulislerde durumun Ankara MHP Genel Merkezine geldiği ve Buradan üst düzey MHP yönetimi tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla telefonla arandığı ve adaylığının bu şekilde yaptırıldığı öne sürülüyor.

İstanbul metrolarında dikkat çeken afiş: "Hayır Ekrem Hayır, Hamas Terör Örgütü Değildir" İstanbul metrolarında dikkat çeken afiş: "Hayır Ekrem Hayır, Hamas Terör Örgütü Değildir"

YSK'YA İTİRAZ

Nihat Atlı, mazbatasını almak için bașvurduğunda Saadet Partisi İlçe Yönetimi “Adaylık Yeterlilik Belgesi'nin” dosyada olmadığı için ve GBT si yeterli olmadığı için bu adaylığın da geçersiz olduğunu belirterek seçimin sonucunda dilekçeyle YSK'ya itirazda bulundu.

Saadet Partisi'nin itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilirken gözler Adana İl Seçim Kurulu'ndan gelecek haber bekleniyor. Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan seçimlerde Saadet Partisi, sandıktan ikinci parti çıkmıştı

Editör: TE Bilişim