24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanarak, 2 Nisan 2018'de yürürlüğe giren 696 sayılı KHK ile belediyelerde çalışan kadrosuz taşeron işçiler, belediyelerde kurulan şirketlere aktarılarak "belediye şirket işçileri" olarak adlandırılmaya başlandı. Ancak 696 KHK'lı belediye şirket işçileri taşeron olarak adlandırılırken kadro sözü ile mağdur edildi.

Yaptığı paylaşımlarla sık sık belediye şirket işçilerinin taleplerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül X hesabından video yayınladı.

Belediye başkanı olduğu dönemde, şirketlerde çalışan işçilere kadro verdiğini ve sendikalı yaptığını söyleyen Mustafa Sarıgül, sendikalı olmanın çalışanın iş verimliliğini artırdığını belirtti.

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Sarıgül, ''Belediyelerin verdiği kamu hizmetlerinin %92'sini belediye şirket işçileri üretiyor. Buna rağmen belediye şirket işçilerinin kadrosu yoktur, hakları olan kadroyu istiyorlar.'' ifadeleriyle konuyu gündeme getirdi.