Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da deprem bölgesinde CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Mahmut Özer 10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladıklarını hatırlattı.

"Hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız"

Bakan Özer Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacaklarını ilçe bazlı okul bazlı değerlendirme yapılacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı! Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı!

"10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız. 1 Mart'ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart'a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız."