Trafik kurallarına uymayan vatandaşlar çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetlerine el konuyor. 

Meclis'in ana gündem maddelerinn başında gelen ehliyet affı konusu  vatandaşlar tarafından çözüm bekliyor. Her Meclis açıldığından bu yana çözümün ne zaman geleceği konusunda kürsüde çözüm milletvekilleri çözüm önerisi sunuyor. Yaptıkları hatalardan dolayı pişman olduklarını ve bir defaya mahsus ehliyet affının getirilmesini istediklerini söyleyen vatandaşlar  vatandaşlar ekonomik sorunlardan dolayı konuya çözüm getirilmesini istiyor.

Yaşadıkları sorunlar bir yana el konulan ehliyetlerinden dolayı trafiğe de çıkamıyorlar. Bu durum onları hem mental olarak hem de ekonomik olarak ellerini kollarını bağlıyor.

Aralarında geniş aile yapısına sahip olan mağdurlar hayat pahalılığından dolayı evlerini geçindirmekte zorlanıyorlar. Sosyal medya da başlattıkları çalışmalarda birçok devlet büyüğüne seslenen vatandaşlar 1 defaya mahsus da olsa ehliyet affının çözülmesini istiyor.

Sosyal medya da paylaştıkları yazılardan bazıları:

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

Trafik kurallarına uymayan, alkollü araç kullanma, hatalı sollama gibi husularda trafik ekipleri ehliyetlere el koyuyor. Birçok siyaset otoritesinin gündemine gelen ehliyet affı konusu meclisin gündeminde önemli konuların başında geliyor.

Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlara yönelik CHP çözüm önerisini Meclis'e sundu. Trafikte ihlal yapan sürücülerin belirli bir miktar para ödendikten sonra ehliyetlerinin tekrar geri verilmesi için birçok millet vekili kanadındaki yetkili isimler konunnun çözülmesi için Meclis'te konuşma yapmıştı.