Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Staj ve Çıraklık mağduriyetinin çözülmemesinin ardından, hükümete tepki gösterdi. ''Staj ve çıraklık mağdurları bekliyor'' diyen mlletvekili, yaptığı açıklamalar ile mağdurların sesi olmaya devam ediyor. Her Meclis açıldığında gündemin tartışma konularından olan ve milletvekillerinin çözüm önerilerine rağmen, Staj ve Çıraklık konusuna yönelik çalışma başlatılmadı.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

Bilindiği üzere EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesine düzenleme getirilerek yasalaştırılmıştı. Milyonlarca kişi emekli olmanın hayalini kurarken vatandaşlar yeni bir mağduriyet ile karşı karşıya kaldı.

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Beklenen Açıklama Yapıldı

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve ülkenin kalifiyeli eleman açığını kapatmak için, hükümet tarafından desteklenmektedir. Konuya ilişkin birçok siyasetçi desteğini sürdürürken hükümetin konuyu gündeme getirmemesi binlerce insan için büyük sorun teşkil etmektedir. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmayı beklerken yeni bir mağduriyet ile karşılaştı. Çıkartılan yasa ile 1999 öncesi işe giren staj ve çıraklık süreleri sigorta başlangıcı sayılmadı.

Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Son Dakika Gelişmesi! 4 Milyon Kişiyi  İlgilendiren Konuda Müjde Geldi

Meydanlarda yürüttükleri çalışmalar ile mağduriyetini dile getiren vatandaşlar, yaptıkları açıklamada''Meslek Lisesi ve Çıraklık Okulu mezunları olarak 99'öncesi başlayan 4A Tescil tarihlerimizin, SSK başlangıcı olmasını İstiyoruz,'' dedi.

ÖMER FETHİ GÜRER'DEN MAĞDURLARA DESTEK!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis'te yaptığı olaylı açıklamalar ile mağdurlara desteğini dile getiriyor. Komisyonda mağdurların sesi olan Gürer şunları kaydetti:

“Emeklilikte adalet arayanların,taşeronda kadro bekleyenlerin,atama bekleyenlerin,geçici mevsimlik işçilerin,staj ve çıraklık mağdurlarının, 9000 gün prim 7200 güne inmesini isteyenlerin,vergide adalet bekleyenlerin 2024 yılı bütçesinde adı yok,tanımı da yok,''dedi.

Ömer Fethi Gürer kimdir? - Yeni Akit

STAJ VE ÇIRAKLIK EYT'YE DAHİL OLACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birçok vatandaş emeklilik hakkı elde etti. Ancak bu yasadan 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi bulunanlar yararlanabildi. 1999 öncesi staj sigortası başlatılanlar ise bu yasadan yararlanamayarak mağdur edildi. Birçok milletvekilinin Meclis'e önerge sunmasına rağmen Ak Parti ve MPH milletvekilleri tarafından, teklif reddedildi.

Staj ve Çıraklık Sigortası İçin Önemli Adım Atılıyor! Müjdeli Haber Geldi:  Torba Yasa…

Yeni Torba Yasası'nda stajyer ve çıraklık sigortası ile ilgili bir düzenleme yeralmıyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren kişiler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından yararlanamadı. Bu kişilerin EYT kapsamına alınması için Meclis'e sunulan bütün teklifler reddedildi.