Bir yılı aşkın zamandır "af" bekleyen mağdurlar umutlarını yitirmiyor ve hükümetten gelecek af yasasını beklemeye devam ediyor. Maddi kazançlarını, toplumda edindikleri profili, aile geçimleri gibi insani birçok önemli durumlarını etkilediklerini belirtmişler ve eski yaşamlarına geri dönmek istediklerini ifade etmişlerdi. 

Ehliyet affı, genellikle bir ülkede ehliyetle ilgili belirli şartların gevşetildiği veya cezaların affedildiği bir düzenlemeyi ifade eder. Bu tür bir affın amacı, belirli kuralları ihlal eden sürücülere bir tür fırsat tanımak, cezaları hafifletmek veya affetmek ve genellikle trafik kurallarına uyum konusunda motivasyon yaratmayı amaçlar. 

Ehliyet affı, genellikle trafik güvenliği ve sürücülerin davranışlarını düzeltmeye yönelik bir teşvik olarak değerlendirilir. Ancak, bu tür affın uygulanması ve koşulları, ülkeden ülkeye veya bölgeden bölgeye değişebilir. Meclis'te zaman zaman "ehliyet affı" gündeme gelse de hükümetten henüz 2024 için de bir açıklama gelmedi.

Ehliyet affı, milletvekilleri tarafından gündemden düşmese de mağdurlarda sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya devam ediyor. Henüz hükümetten bir düzenleme gelmemesiyle birlikte bekleyiş sürüyor. Son olarak CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün Kanun Teklifi Meclis'e sunulmuştu. Gözler artık hükümetin vereceği karar çevirildi. 

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?