İŞÇİ HABER ÖZEL

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), haftalar öncesinden planladıkları büyük İstanbul mitingini gerçekleştirdi. Maltepe meydanında yapılan mitinge emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş katıldı. EYT Derneğinin organize ettiği miting ile milyonlarca EYT’li, hükümetten mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

İŞÇİ HABER EYT MİTİNGİNDE

Maltepe miting alanında yapılan miting daha erken saatlerde dolmaya başladı. Milyonlarca EYT mağduru seslerini İşçi Haber vasıtası ile duyurdu. İşçi Haber ekibimiz de miting alanında hazır bulundu ve milyonlarca EYT’linin sesi olmaya çalıştı.

EYT Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı’nın sunum yaptığı mitingte birçok siyasetçi, yazar, parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve sendika EYT’lilere olan desteklerini açıkladı. EYT’ye olan desteklerini açıklayanlar arasında İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri, CHP Ordu Milletvekili Süleyman Çelebi, Gazeteci yazar Ali Tezel, Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Enerji İş Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy’un EYT’lilere olan destek mesajları okundu.

"MAĞDURİYET GİDERİLSİN"

Mitingte “Edirne’den Kars’a Jupiter’den Mars’a çıksın artık bu yasa”, “Emeklilik hakkımız söke söke alırız” gibi sloganlar atıldı. Mitinge Türkiye’nin birçok ilinden ve bölgesinden milyonlarca vatandaş katıldı. Miting alanını dolduran EYT mağduru vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar 1999 yılında çıkan bir yasadan dolayı yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

"HİÇBİR SİYASİ PARTİDEN DESTEK ALMADIK"

Yapılan büyük İstanbul mitinginde konuşan EYT Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, hiçbir siyasi partiden destek almadıklarını ifade etti.

Miting öncesi güvenlik güçleri geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Alan barikatlarla çevrilirken vatandaşlar üzeri aranarak alana alındı.

Editör: TE Bilişim