Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu sonuçlandıktan sonra vatandaşlar gözlerini meclise çevrildi. Milyonlarca vatandaşın beklediği yasal düzenlemeler yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alacak. Temmuz ve Ağustos ayında birbiri ardına maaş artışları gerçekleştirilecek.

Yeni dönemde yapılacak olan ilk düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşıyla ilgili olacak. Bununla ilgili olarak 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara seyyanen maaş artışı için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılarak refah payı artışı da eklenecek. Bununla birlikte emeklilerin maaşında üçlü bir artış gerçekleşecek.

Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu! Özgür Özel, Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilerin sesi oldu!

PEKİ BAĞKUR TESCİL AFFI ÇIKACAK MI?

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen teklife göre vatandaşların vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da kapsama dahil olacak. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesine ilişkin bir madde bulunmuyor.