Karayolları Trafik Kanunu'na dair belirtilen hükme göre, 100 ceza puanını aşan sürücülerin ehliyetlerine el konulmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamasında, yaklaşık 2.5 milyon sürücünün trafik ceza puanlarının silindiğini ve bu çerçevede yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetlerinin iade edileceğini ifade etti.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

Ehliyet affı uygulaması, alkol ve uyuşturucu kullanımı, ölümlü veya yaralamalı kazalar, drift ve aday sürücülük durumları dışında kalan trafik ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını içermektedir. Bu bağlamda, Karayolları Trafik Kanunu'na uygun şekilde ceza puanları nedeniyle ehliyetleri geri alınan yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetlerinin iade edileceği belirtilmektedir. Işık ihlalleri, hız aşımları, park cezaları, emniyet kemeri ve emniyet şeridi ihlalleri gibi trafik ceza puanları dolan sürücüler de ehliyet affı kapsamında değerlendirilerek ehliyetlerini tekrar alabilecekler.

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Ehliyet affı mağdurları, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için bir defaya mahsus ehliyet affının çıkarılmasını talep ediyorlar. Geçmişte yaptıkları hatalar nedeniyle ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkı elde etmek için yetkililere sesleniyor. Ancak, henüz bu talep doğrultusunda resmi bir adım atılmış değil.

En son ehliyet affına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını sildiklerini, alacaklarından vazgeçtiklerini" belirtmişti. Ayrıca, trafik ceza puanlarının belirli şartlar altında silineceği ve kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarının sıfırlandığını ifade etti. Bu düzenlemeyle alkollü araç kullanımı, uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, drift yapma ve ölümlü kazaya neden olma gibi durumlar dışındaki trafik ceza puanlarının silineceği belirtildi.