Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Velid Hasan Hamza, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi ve adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oy verme işlemlerinin yurt dışında 1-3 Aralık 2023, yurt içinde ise 10-12 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Hamza, "6 yıllık yeni cumhurbaşkanlığı dönemi için adaylık sürecinin açıldığını duyuruyoruz." dedi.

Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık

Seçim sonuçları 18 Aralık'ta açıklanacak

Cumhurbaşkanı adaylık başvurusunun 5-14 Ekim tarihlerinde yapılabileceğini kaydeden Hamza, seçim sonuçlarının ise 18 Aralık'ta açıklanacağını ve Resmi Gazete'de yayımlanacağını ifade etti.

Hamza, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur oy verme işlemlerinin yurt dışında 5-7 Ocak 2024, yurt içinde de 8-10 Ocak 2024'te yapılacağını söyledi. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda, ikinci tur seçim sonuçları 16 Ocak 2024'te açıklanacak.