Dünya gündeminde Akın Akınözü rüzgarı! Dünya gündeminde Akın Akınözü rüzgarı!

Miss Turkey 2022 birincisi tartışma konusu oldu.

Dün akşam Miss Turkey 2022'nin final etabı gerçekleştirildi. Finale kalan 20 güzel, Türkiye'nin en güzeli seçilmek için yarıştı. Jüri olarak Demet Şener, Prof. Dr. Onur Erol, Tan Sağtürk, Sultan Tepe, Neslişah Yılmaz, Pınar Altuğ Atacan ve Gürhan Sayar görüldü.

Birinci İsim

Miss Turkey 2022 birincisi olarak 19 numaralı yarışmacı Nursena Say seçildi. Say, ülkemizi Miss World’de temsil edecek. Nursena Say 24 yaşında, 1.80 boyunda. Say Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu. 

miss-turkey1

Miss Universe 

5 numara Aleyna Şirin Miss Universe seçildi. 21 yaşındaki Şirin, 1.76 boyunda ve Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi.

missturkey2

Miss Turkey Supranational

Türkiye eski güzeli Neşe Erberk'in kızı, 8 numarayla yarışan Selin Erberk Gurdikyan, Miss Turkey Supranational seçildi. Erberk, 23 yaşında 1.78 boyunda ve Florida Uluslararası Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi. 

missturkey3

Eleştiri Konusu

Miss Turkey 2022 güzelleri sosyal medyada gündem oldu. Seçilen yüzler, halk tarafından beğenilmezken olumsuz yorumlar yağdı. Son birkaç senedir Türk halkı tarafından Miss Turkey güzelleri eleştiriliyor.