Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iddialarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

MSB bildirdi: Irak'ta 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB bildirdi: Irak'ta 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

"Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve delalet içindedirler. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir."

NE OLMUŞTU?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programında ortaya attığı iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Başsavcılığın soruşturma kararı sonrası Tanrıkulu ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yapmış, "Geçmişteki hakikatler, şimdiki siyasi pozisyonlarınıza göre eğilip bükülemez, değiştirilemez. Hakikatler siz linç ettiğinizde de ortadan kalkmaz" ifadelerini kullanmıştı.