Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve İnce 1 saatlik süren görüşme sonrasında basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İnce, “İktidar Hazineden, muhalefet belediyelerden geçiniyor” İnce, “İktidar Hazineden, muhalefet belediyelerden geçiniyor”

"Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce'nin görevi"

İnce'nin açıklaması ise şöyle oldu:

"Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz."

Ortak basın açıklaması sonrasında İnce'nin Kılıçdaroğlu ile tokalaşırken "Hoş geldiniz, güle güle" demesi öne çıktı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

İnce, gazetecilerin ‘adaylıktan çekilecek misiniz' sorusuna “Hayır, öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK’lılar, kaçak FETÖ’cüler sağdan soldan ateş ediyor bize. Biz de Köroğlu gibi vuruşmaya devam edeceğiz” dedi.