Memleket partisi Genel Başkanı Muharrem İnce dün kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalamaması alinde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı. İsim vermeden Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğinin sinyalini veren İnce, "Ben gereğini yaparım zamanı gelince. Ne yapacağımı da bütün millet tahmin eder." dedi.

İnce, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Babacan ve Davutoğlu ile yolları ayırın kayıtsız şartsız adaylıktan çekilir, size destek veririm." sözlerine CHP'den bir karşılık bulamadığı sorusuna, "Hayır" cevabını verdi.

Altılı masanın doğru kurulmadığını iddia eden Muharrem İnce "Bu masa böyle olmamalıydı. Bu masa üçlü olmalıydı. CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi olmalıydı. O zaman ne Türklük ne anayasanın ilk 4 maddesi ne Ergenekon ne de tarikat tartışması olurdu." dedi.

"Güvenmiyorum onlara. İş yapamazsınız onlarla. Babacan diyor ki, '2. tura İnce kalırsa ben ona oy vermem.' Babacan sen ilk turda Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek misin? Ben de ona güvenmiyorum. 'AK Parti'ye geçer misiniz?' diyorlar. 'Parlamenter sistem olursa düşünürüm.' diyor. Bu yapıda bunlar. Erdoğan'ın 17, 18 sene bakanlığını, başbakanlığını yapmışlar. Güvenmiyorum onlara, CHP listelerine yerleştirdikleri milletvekillerine de güvenmiyorum. Bunları söylerken fal bakmıyorum. Ama göreceksiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları 'Muharrem İnce'den özür diliyoruz.' diyecekler."

sözlerine devam eden Muarrem İnce "Bu 21 yılın hesabı sorulacak mı? Özelleştirmelerin, Telekom'un, Suriyelilerin hesabı sorulacak mı? Sorulması lazım. Kılıçdaroğlu, Babacan'ı Yüce Divan'a gönderecekti şimdi yüce makama gönderiyor. Böyle bir çelişki olamaz. Bu ilkesizliktir." dedi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında son durum Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında son durum

"7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAZ" 

7 cumhurbaşkanı yardımcısının olmayacağını dile getiren İnce  "Hayır, öyle bir imkanımız olmadı. Ama öteden beri söylüyorum, bu yanlış. Oyu olmayan partilere bu kadar makam dağıtma. Sen makam istiyor musun? Hayır, ben memleket istiyorum. Bırak bunları at kenara, bir şey yok burada, oy filan yok. Oy istiyorsan Memleket Partisi'nde var. Diyorum ki 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaz. Bu doğru değil. Sadece Sayın Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.