İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına yüz bine yakın yeni mezun ya da işsiz veteriner hekim, ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisinin yanı sıra tekniker ve teknisyen katılım sağlıyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan binlerce veteriner hekim, ziraat, gıda, su ürünleri ve balıkçılık teknolojisi mühendisi alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkanveteriner hekim, ziraat, gıda, su ürünleri ve balıkçılık teknolojisi mühendisi ve biyologlar atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Uzun süren eğitim hayatlarının ardından bir o kadar da atanmayı bekleyen mezunlar işsizlikle baş başa kalırken meslek hayatlarının başında kazanmaları gereken deneyimlerden de mahrum bırakılıyor. 

Ülkemizin temel geçim kaynaklarından biri olan tarım sektöründe atamaların yetersiz olması nedeniyle bu alanda ülkemize hizmet edebilecek nitelikli veteriner hekim, ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi ve biyologlar göz ardı ediliyor. 

Atanarak mesleklerini icra etmek isteyen yüz bine yakın veteriner hekim, ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi ve biyolog işsizlik psikolojisiyle mücadele ederken birçok mecrada yetkililere seslenerek istihdam sağlanmasını istiyor. 

Bu akşam da X'te #ButcedenTarimaAtama etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce mühendis katıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenen mühendisler bir an önce atama yapılmasını talep etti.