Meclis açıldığında yürürlüğe girmesi beklenen 2. Torba Yasa tasarısı milyonların gündemindeyken, İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, paylaşımında şunları belirtti: "Sabah kalkıp servise binip okula gitmedik. Ofislerde çalışanlar her türlü ayak işini yaptı, fabrikalarda çalışanlar her türlü ağır işi yaptı. Aldığımız maaşı sonuna kadar hak ettik, çünkü alın teri döktük. Hukuken olması gereken her şey vardı işe girişimizin kabulu için, olmayan tek şey iş kanunlarının ve mesleki eğitim kanununun zamanın gerisinde ve çağdışı uygulamalarıydı. Şimdi devletimize düşen, bizlerin hakkını teslim etmesi; staj ve çıraklık ile elimize verilen kartların üzerinde yazan ve bugün e-devletimizde yer alan ilk işe girişlerin kabul edilmesi. İlk İşe Giriş Tarihimiz."

Staj ve çıraklık dönemleri prim koşullarına dahil edilmeyen milyonlarca vatandaş, sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.