Türkiye genelinde kurdukları 20’ye yakın dernek kuran ve federasyon altında toplanan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, yaşadıkları mağduriyetin çözümü için yetkililere seslerini duyurmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

"Hiçbiriniz davadan daha değerli değilsiniz aynı benim olmadığım gibi"

İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı ve sosyal güvenlik uzmanı olan Murat Bal, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetine ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, "Yaptığımız şeylerin tamamı mağduriyetimiz içindi. Sustuysak edebimizden, cevap vermiyorsak ana babamızın verdiği terbiyeden. Yoksa Feriköy çocuğuyuz, bilen bilir ve tek derdimiz de bu mağduriyetti , tekrar demek lazım anlamayanlara, kimse susuyoruz diye kendine anlam atfetmesin. Hiçbiriniz davadan daha değerli değilsiniz aynı benim olmadığım gibi. Haklıyız Umutluyuz! " ifadelerini kullanan Bal, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetine ilişkin bakış açısını net bir şekilde belirtti.

Öte yandan Sosyal Güvenlik Müşaviri olan Murat Bal, memur ve memur emeklilerinin 2024/2025 dönemi toplu iş sözleşmelerindeki son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.