Attığı adımlarla bir ülkenin kaderini değiştiren büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle, hasretle anıyoruz...

Atatürk'ün Askerlik Hayatı - KozanBilgi.Net

Masallarda doğaüstü güçlere sahip süper kahramanları çocuklarımızı anlatıp dururuz. Kimisi eliyle örümcek ağı fırlatır kimisi görünmezdir ya da koca bir çekiçle dünyaya kafa tutmak gibi spesifik özelliklere sahiptir. Hayalgücümüzü genişleterek sınırlarını zorlayan bu süper kahramanlar gerçeği yansıtmasa da büyük bir ilgiyle takip edilir. Bildiğiniz bütün süper kahramanları unutun! 

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı

Şimdi size istikbalci ve kendinden emin gerçek bir kahramandan bahsedeceğim. Bir miras düşünün ki bu miras 7'den 70 tüm kuşağa geçecek türden olsun... 

Atatürk İlkeleri, Atatürk'ün Siyasi ve Askeri Kişiliği | İşte Atatürk |  Atatürk Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey

Attığı adımlarla bir ülkenin kaderini değiştiren büyük lider Mustafa Kemal Atatürk halkını, işgalden kurtulabileceğine, kendi kaderine tayin hakkına sahip ve yanı başındaki Avrupa medeniyeti ile yarışabilir bir ülke olabileceğine inandırmıştır. 

Cumhuriyet'in ilanı ile neler değişti? - İndigo Dergisi

Anadolu işgal altındayken Mustafa Kemal Atatürk, işgalci devletlerden ve Osmanlı hükümetinden gizlice kurduğu cemiyet ve derneklerle, esarete elinden geldiği, imkânları el verdiği ölçüde direnmeyi kafasına koymuştur. Kurtuluş çareleri aramaya başlamıştı ve başarmıştır da.  

Atatürk'ün Cumhuriyetin İlanından Sonra Yaptığı Yenilikler (Haydar Baş) -  YouTube

Netflix kullanıcıları dikkat! Bilgileriniz çalınabilir! Netflix kullanıcıları dikkat! Bilgileriniz çalınabilir!

İleri görüşlülüğünü her defasında kanıtlayan Mustafa Kemal, “inanmış” bir toplumun önünde yıkılmayacak hiçbir engel olmadığına vurgu yapardı. Dile getirdiği gibi, mücadelenin kazanılacağına olan sarsılmaz inancının kaynağının Türk milletinin kendisi olduğunu savunurdu. 

Cumhuriyet'in ilanı ve Atatürk'ün Cumhurbaşkanı unvanıyla ilk konuşması AA  Arşivi ve TBMM kayıtlarında

"Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilân edeceğiz!"

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.