Netflix kullanıcılarını hedef alan yeni bir kimlik avı dolandırıcılığı vakası ortaya çıktı. Dolandırıcılar, Netflix hesabının süresinin dolduğunu iddia eden sahte e-postalar göndererek kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmayı amaçlıyor. E-postalarda, hesabın 90 günlük ücretsiz olarak uzatılacağı belirtilerek kullanıcılar sahte bağlantılara yönlendiriliyor. 

Yurt dışından getirilen telefonlara yeni düzenleme Yurt dışından getirilen telefonlara yeni düzenleme

Sahte e-postalar, Netflix marka ve logosunu kullanarak gerçekmiş gibi görünse de daha detaylı incelemede, gönderen adresin Netflix'in resmi alan adlarıyla uyuşmadığı ortaya çıkıyor. 

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ İSTİYORLAR

Gönderilen bu sahte e-postalar, kullanıcılara hesaplarının süresinin dolduğunu ve erişimin kapatılacağını söylüyor. Ancak Netflix hesaplarının süresi bu şekilde dolmuyor ve 90 günlük ücretsiz uzatma gibi bir teklif de söz konusu değil.

Sahte bağlantılar, kullanıcıları kredi kartı bilgileri gibi hassas verileri isteyen sahte web sitelerine yönlendiriyor. Bu sahte siteler, Netflix hesap bilgilerini ve finansal verileri çalarak kullanıcıları mağdur edebiliyor. 

Güvenlik uzmanları, Netflix hesabınızı doğrulamak için e-posta bağlantılarına tıklamak yerine doğrudan profilinize girmenizi öneriyor. 

Editör: Dilara Adak