SSK girişi öncsinde çocuklarını büyütmek için çalışılmayan süreleri borçlanarak hizmetten saydırmak isteyen anneler hükümete çağrıda bulundu. 

Doğum borçlanmasında merak edilen her şey - Sosyal Güvenlik Haberleri

Bilindiği üzere Doğum borçlanması sigortalı olan kadınların doğum nedeniyle işe ara verdikleri borçlanmak için kullanabilecekleri haklarından biridir. Borçlanılan süreler emekli olma süresini arttırıken çocukları olan anneler süreç içersinde olumsuz yönde etkileniyor. 

2020 doğum borçlanması ne kadar? Doğum borçlanması vergi indimi ne kadar  oldu? - Çalışan Hakları Haberleri

Kadın çalışanlara sigorta, bağkur ya da diğer emeklilik başlangıç tarihinden sonra doğan çocukları için çalışılmayan günleri borçlandırmak isteyen anneler, bu günlerin hizmmeten sayılmasını istiyor.

Doğum yapanlar nasıl borçlanacak - Güncel Haberler

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Sigortalılık statülerine bakılmazken bütün kadınların doğum borçlanması yapma hakkı olmasına rağmen süreç içersinde çalışma başlatılmadı. 4/a'lı, 4/b'li ve 4/c'li, yani SSK'lı, Bağ Kur'lu ve Emekli Sandığı mensubu bütün kadın sigortalılar doğum borçlanması yapabilme hakları bulunmaktadır. 

Doğum Borçlanması Nedir? Nasıl Yapılır? / e-yasamrehberi.com

NALAN ESMERAY'DAN DOĞUM BORÇLANMASI İÇİN ÇAĞRI!

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray SSK öncesi doğum borçlanması için çağrıda bulundu. Annelerin SSK öncesi borçlanmaları için çağrıda bulunan Esmeray, ''Evlatlarını büyütmek için işe geç başlayan anneler SSK öncesi doğumları borçlanmak istiyor.'' dedi.