Gazze'deki gazeteciler zorluklara rağmen görevlerine devam ediyor Gazze'deki gazeteciler zorluklara rağmen görevlerine devam ediyor

NATO üst düzey diplomatları 14-15 Mayıs tarihlerinde Berlin'de bir araya gelecekler.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu , Twitter'dan yaptığı açıklamada, " NATO Dışişleri Bakanlarının resmi olmayan bir toplantısı 14-15 Mayıs'ta Almanya'nın Berlin kentinde Genel Sekreter Jens Stoltenberg başkanlığında yapılacak" dedi.

Önceki aylarda yapılan görüşmelerin ardından bakanların Ukrayna'daki durumu ve askeri bloğun değişen güvenlik ortamına tepkisini ele almaları bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının başlangıcından bu yana NATO, savunma planlarını etkinleştirdi ve NATO Mukabele Gücü unsurlarını konuşlandırdı.

Askeri komutanlar aynı zamanda NATO'nun ittifakın doğu kısmındaki uzun vadeli savunma ve caydırıcı duruşunu güçlendirmeye yönelik planlar hazırlamakla da görevlendirildi.

Planlar, kara, uçak ve güçlendirilmiş hava ve füze savunma sistemlerinin yanı sıra taşıyıcı gemiler, denizaltılar ve önemli sayıda savaş gemisine kalıcı olarak daha fazla ekipman ve malzeme yerleştirecek.

NATO liderlerinin Haziran ayında Madrid'de yapılacak zirvede son yeşil ışık yakmaları bekleniyor.

Bu haberde kaynak ANews'tir.