Nijer'in Fransa'ya büyükelçisinin bölgeden gitmesi için tanıdığı 48 saatlik süre bitti. Fransa'nın Niamey Büyükelçiliği çevresinde askerler kuş uçurmuyor, bölgeye kimse yaklaştırılmıyor.

Fransa,Nijer'e rest çekerek askeri yönetimin kararını tanımadığını ve büyükelçinin kalmaya devam edeceğini söylerken, Nijer yönetiminin ise büyükelçilik rezidansını abluka altına alarak yaptırım yapacağı söylendi.

Nijer'in, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'ye ülkeden ayrılması için verdiği 48 saat doldu.

Nijer Dışişleri Bakanlığının, 25 Ağustos'ta Itte'ye ülkeyi terk etmesi için tanıdığı 48 saatlik süre bitti. Edinilen bilgilere göre, Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğinin çevresinde güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdı büyükelçilik abluka altına alınmış durumda.

ELEKTRİK VE SUYUNU KESECEKLER

Fransa, askeri yönetimin kararını tanımadığını ve Itte'nin Nijer'de kalmaya devam edeceğini duyurmuştu. Itte'nin ülkeden ayrılmaması durumunda, büyükelçilik rezidansının elektrik ve suyunun kesilebileceği belirtiliyor.

FRANSA İLE 5 ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ DE İPTAL ETTİLER
Nijer'de 26 Temmuz'da başa gelen askeri yönetim, daha önce de Fransa ile imzalanan 5 askeri işbirliği anlaşmasının iptal edildiğini açıklamıştı.

İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red! İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red!

NİJER'DEKİ DARBE
Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker, yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da CNSP isimli geçiş hükümetinin başına geçmişti. CNSP, 7 Ağustos'ta Lamine Zeine'yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos'ta asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.