Okullarda artan uyuşturucu ve akran zorbalığına karşı Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, “2023 atamalarında rehber öğretmenlere öncelik vereceğiz. Atamaları her okulda en az bir rehber öğretmen olacak şekilde planlayacağız” dedi.

Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama! Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama!

Milli Eğitim Bakanı Özer : “Her atamada öncelik verdiğimiz alanlarımız var. 2022’de okulöncesi eğitime ağırlık verdik. Çünkü öyle bir politikamız var, sahada sayıyı arttıyoruz. O zaman buna uygun sayıda öğretmen de istihdam etmemiz lazım. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığımız ile birlikte bağımlıklarla mücadeleyle ilgili çok ciddi bir seferberlik başlattık. Hedefimiz 2 ayda, yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrenci, tüm öğretmenlerimiz ve 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımızda bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak, önleyici ve destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitim vermek. Bu çalışmalar rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor. O yüzden 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize öncelik vermeyi planlıyoruz. Hedefimiz her okulda en az bir tane rehber öğretmen olmasıdır. "

Yetkililere seslenen PDR mezunları "Çocuklarınızın devlet okullarında okuduğunu, köy okullarında okuduğunu düşünerek, danışabileceginiz bir psikolojik danışmanın cocugunuzun okulunda olmadığını düşünerek her okula en az bir rehber öğretmen olacak şekilde 2023 ogretmen atamasında rehber ogretmenlere oncelik vereceginiz  planınızı ivedilikle  gerçekleştirmenizi bekliyoruz." dedi.