Norveç'te sağlık çalışanlarının 29 Mayıs'ta başlattıkları greve katılım giderek artıyor. 474 çalışana, 11 Haziran'da 176 emekçi daha katılarak greve giden üye sayısı 650’ye çıktı.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Norveç Sendikalar Konfederasyonu (LO) ve Meslek Örgütleri Konfederasyonuna (YS) bağlı sendikalara üye 474 sağlık çalışanının 29 Mayıs’ta başlattıkları greve katılım gün geçtikçe büyüyor. İki konfederasyona bağlı sendikalar, 11 Haziran’da 176 üyesini daha greve çıkararak greve giden üye sayısını 650’ye çıkardı.

Evrensel'in haberine göre, Norveç Sendikalar Konfederasyonu bağlı Fagforbundet, Fellesorganisasjonen ve Creo sendikaları 11 Haziran’da 126 üyesini greve çıkararak, toplam greve giden üye sayısını 426’ya, YS konfederasyonuna bağlı Delta og Parat sendikaları da 11 Haziran’da 50 üyesini daha greve çıkararak toplam greve giden üye sayısını 240’e yükseltti.

Norveç Sendikalar Konfederasyonu (LO) ve Meslek Örgütleri Konfederasyonuna (YS) bağlı sendikalar, hastanelerde tam günden az mesaili işçi/ memur kadrosunda çalışan üyelerinin de emeklilik maaşı kapsamına almalarını talep ediyor.

Editör: TE Bilişim