İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek için yetkililere seslenerek atama bekliyorlar. 

Eğitim fakültesinden mezun olan adaylar mesleklerini icra etmek için KPSS gibi bir sınava tabi tutuluyor. Ancak yeteri kadar öğretmen ataması yapılmadığı için milyonlarca öğretmen meslekleri dışındaki iş kollarında aktif olarak çalışma durumunda bırakılıyor. Bir öğretmenin yeri okul olması gerekirken özel sektörde çürütülmeye mahküm bırakılmaktadır. Bu yanlış bir yaklaşımdır ve öğretmen mesleğini küçültmektedir. Öğretmenler akademik olarak yeterli olmasına rağmen öğrencileriyle bir araya gelemiyor. 

Atama bekleyen öğretmenler sosyal medyada örgütlendi. "Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin atama bekliyoruz" sloganıyla binlerce öğretmen Twitter'da paylaşım yaptı. Twitter'da  #OyumunRengi100BinAtama etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce öğretmen katılarak atamların seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtti.