Bolu Belediye Başkanı Özcan: Astronomik zam yapacağız Bolu Belediye Başkanı Özcan: Astronomik zam yapacağız

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atsanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Atama bekleyen binlerce öğretmen Twitter'da bir araya gelerek #YüzBinYoksaOyMoyYok etiketiyle yetkililere seslendi. Atama bekleyen öğretmenler atamaların seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtirken yaklaşan seçimde öğretmenlerin ve ailelerinin kullacağı oyların büyük bir önem teşkil ettiği bir kez daha gözler önüne serildi. 

Cumhur ve Millet ittifaklarının kıyasıya mücadele edeceği ve seçim önceki evrede verilen vaatler kadar atılan adımların da etkili olacağı bilinirken yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin de görmezden gelinmemesi bekleniyor.