Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ataması yapılmayan ğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atsanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''45 bin atama'' dedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz.'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından uzun süredir 100 bin atama bekleyen öğretmenlerden tepki gecikmedi. 

Uzun süredir 100 bin atama yapılması için yetkililere seslenen öğretmenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 bin atama kararına ek olarak seçimden önce 55 bin atama daha yapılmasını talep ediyor. 

Memur öğretmenler sorunu neden ertelendi? Memur öğretmenler sorunu neden ertelendi?

Twitter'da #Ogretmeneilave55bin etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce öğretmen katılırken etkinlik kısa sürede ülke gündeminde yerini aldı. 

Uzun zamandır çözülemeyen ataması yapılmayan öğretmenler sorunun daha fazla görmezden gelinmemesi ve seçimde oy kullanacak bu denli büyük bir kitlenin mağdur edilmemesi bekleniyor.