EĞİTİM

Öğretmenler bugün iş bıraktı! Sosyal medyadan destek geldi

Günlerdir öğretmenlerin iş bırakacakları yönünde bilgiler paylaşılıyordu. Bugün, Eğitim sendikalarına üye binlerce öğretmen, tartışılan Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları sınavına karşı tepkilerini göstermek için iş bıraktı.

Abone Ol

14 farklı eğitim sendikasına üye on binlerce öğretmen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı bugün iş bıraktı. 

İş bırakma eylemine katılan 14 eğitim sendikası şöyle: Eğitim-İş, Eğitim Sen, Teç-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim Gücü-Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik-Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-Sen.

“ÖĞRETMENİMİN YANINDAYIM”

İş bırakma eylemine sosyal medyadan da destek geldi. Twitter’da #öğretmeninyanındayım etiketiyle binlerce mesaj paylaşıldı.

O mesajlardan bazıları şöyle:

- Mesleğin onuru ve ayrıştırmaya karşı olduğum için ÖĞRETMENİN YANINDAYIM

- Hakkınızı ödeyemeyiz deyip hak ödemeyenlerden hak almak için, hem çocuklarımızın hem meslektaşlarımızın yanındayız

- Derdimiz ek ders değil, anlayana DERS DERS...

- 1. ÖMK’nin TBMM'de yeniden görüşülmesini 2. Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptalini 3. Ayrıştırılmadan huzurla okula gitmeyi 4. Alım güçlerinin arttırılmasını, 5. Daha fazla hakarete uğramadan itibarlarını geri istiyor.

- Bir veli olarak Geçinemeyen, ayrımcılığa, mobinge uğrayan , hakları verilmeyen, itibarsızlaştırılmaya çalışılan öğretmenler geleceğimizi yetiştirmek için çırpınıyor!!!