Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz

Türkiye'de öğretmen olmak adeta mevsimlik işçi gibidir. KPSS'den istenilen puanı almasına rağmen atanamadıkları için asgari ücretin altında özel okullarda çalıştırılmaya mahküm bırakılmaktır. 

Atanamayan öğretmen sorunu, yüzlerce kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelmesine rağmen hala bu sorun hakkında net adımlar atılmamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan'ın "Dünayı gezip görmek farklı kültüleri tanımak için şartları zorlayın" sözüne sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren öğretmen adayları, " Biz istemez miyiz dünyayı gezmek, Kahvemizi yudumlayıp sohbet etmek? Elbette isteriz! Fakat gelecek kaygılarımız varken, yarın mesleğimize kavuşabilecek miyiz, işimiz olacak mı? Artık öğretmeni oyalamayın, 50 bin atamamızı duyurun" dedi. 

Peki, öğretmenler ne istiyor?

Atamayan öğretmenler, yaşanan bu sorun için bütçe ayrılmasını istiyor. Düşük maaşla çalışmak zorunda kaldıkları ücretli öğretmenlikteki şartların düzeltilmesini istiyor. Her ile eğitim fakültesi açılması yerine MEB'ndan planlı öğrenci yerleştirme istiyor. Sınıf mevcutlarının düşürülerek öğretmen ihtiyacının arttırılmasını istiyor. Kısacası; öğretmenler bu ülke için çalışmak yani atanmak istiyor.