Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni yayınlamaması tepkilere yol açtı. Alan değişikliği başvurusu yapacak öğretmenler uzun süredir bekletiliyor. 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılının neredeyse sonuna gelinmişken alan değişikliği başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler  Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'ni yayınlamasını bekliyor.

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Astronomik zam yapacağız Bolu Belediye Başkanı Özcan: Astronomik zam yapacağız

Uzun süredir bekletilen öğretmenler daha fazla mağdur edilmek istemiyor. Alan değişikliği yaparak kariyerlerine yön vermek isteyen öğretmenler Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin yayınlanmamasıyla daha fazla bekletilmek istemiyor.

Twitter başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen öğretmenler MEB'den Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin yayınlanmasını istiyor.

ALİ YALÇIN BAKANLIĞA SESLENDİ!

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Ali Yalçın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Diplomaya dayalı alan Değişikliği talebi görmezden gelinmemeli. Bakanlık bir an önce ya adım atmalı ya da bir açıklama yapmalıdır. Belirsizlik, alan değişikliği bekleyen öğretmenleri yormakta ve huzursuz etmektedir.''

Bu sene alan değişikliğinin yapılmayacı iddiası gündeme bomba gibi düşerken uzun zamandır Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Takvimi'nin yayınlanmasını bekleyen öğretmenlerin de tepkisi çığ gibi büyüdü.