Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ataması yapılmayan öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ederken yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katıldığı canlı yayında öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceği duyurması öğretmenlerin tepkilerini artırdı. 

KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler uzun süre atama beklemişken şimdi de seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Kamuda mülakatları kaldıracağız." sözünün aksine yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, katıldığı canlı yayında mülakatların devam edeceğini belirtmesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. 

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde mülakatı kaldırmak da vardı. Yıllardır atanmayı bekleyen öğretmenler, Bakan Tekin'in bu açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğradı. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini atanarak icra etmek isteyen öğretmenler, yetkililere seslenerek mülakatsız atama sözünün tutulmasını istedi. 

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler #ÖğretmenMülakatınaSon etiketiyle yetkililere seslenerek mülakat kararından vazgeçilmesini talep etti.