Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ataması yapılmayan öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ederken yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, katıldığı canlı yayında öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceği duyurması öğretmenlerin tepkilerini artırdı. 

Bakan Tekin: Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı Bakan Tekin: Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı

KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler uzun süre atama beklemişken şimdi de seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Kamuda mülakatları kaldıracağız." sözünün aksine yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, katıldığı canlı yayında mülakatların devam edeceğini belirtmesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. 

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

ÖĞRETMENLERİN MÜLAKATI NASIL OLACAK?

Bakan Yusuf Tekin, öğretmenlerin mülakatı hakkında, "Şu an üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz" dedi.