KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler uzun süre atama beklemişken şimdi de seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Kamuda mülakatları kaldıracağız." sözünün aksine yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, katıldığı canlı yayında mülakatların devam edeceğini belirtmesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. 

Gelecek nesli adım adım yetiştiren öğretmenlerin atanmak, mesleklerini icra etmek için önlerinde birçok engel olması tepki çekerken atama bekleyen öğretmenlerin psikolojik ve fiziksel olarak zor günler yaşamasına neden oluyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı! Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde mülakatı kaldırmak da vardı. Yıllardır atanmayı bekleyen öğretmenler, Bakan Tekin'in bu açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğradı. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini atanarak icra etmek isteyen öğretmenler, yetkililere seslenerek mülakatsız atama sözünün tutulmasını istedi. 

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler #SözVerildiMülakatKalksın etiketiyle yetkililere seslenerek mülakat kararından vazgeçilmesini talep etti. 

Ancak, öğretmenliğin kutsal meslek olduğunu, mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, torpil olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

''Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için olması gerektiğinin düşünüyorum. Torpil olmayacak kimse bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.''

Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek için önlerine çıkan mülakat ve yetersiz atama engelleriyle karşı karşıya kalan öğretmenler yetkililere seslenmeye devam ederken Cumhuriyetin yüzüncü yılında mülakatsız atama yapılarak öğretmenlerin sevindirilmesini talep ediyor. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere birçok siyasetçi ve milletvekili konuyu Meclis gündemine taşısa da Bakan Tekin'den geri adım gelmedi.

Yıllardır çektikleri atama stresinin yanı sıra bir de mülakatla karşı karşıya kalmak istemeyen öğretmenler son sözü söyleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek mülakatsız atama taleplerini yineliyorlar.