İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

Patlamanın saati 16.20 olarak duyuruldu. Büyük paniğe neden olan patlama sonra bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Emniyet güçleri hemen güvenlik çemberi oluşturdu.  Patlamanın olduğu alanda bulunanlar hızlıca bölgeden uzaklaştırıldı.

Yaralılar ambulanslarla alınarak, en yakın hastanelere sevk edildi.

- Özel harekat polisleri meydanda kuş uçurtmazken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, acı haberi duyurdu.

- Yerlikaya, “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

- Patlamanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

Şanlıurfa'da ‘Büyük Filistin Yürüyüşü’: Ya Filistin'i kurtarın ya ümmete yol açın Şanlıurfa'da ‘Büyük Filistin Yürüyüşü’: Ya Filistin'i kurtarın ya ümmete yol açın

- Patlama sırasında kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü, büyük bir çukur oluştuğu, yaralılar arasında yabancı uyrukluların bulunduğu öğrenildi.

- Son gelen bilgilere göre cadde, yayalara kapatıldı.

- Bir açıklama daha yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

- 38 yaralının olduğunu aktaran Vali Yerlikaya, “Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamasında, "4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2'si ağır olmak üzere 81 yaralımız var." dedi.