Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, partilerin seçim beyannamelerinde,  seçim meydanlarında uzman çavuşlara verdikleri sözleri hatırlatarak, mesleki güvence taleplerini yineledi. Uzman çavuşların arkasında olduğunu herdefasında dile getiren ve özlük hakları için mücadele veren Doğan şunları kaydetti:

''MESLEKİ GÜVENCE HAKKIMIZ''

“Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan,  sayıları 215 bini aşan uzman çavuşlar, yıllardır siyasi parti yöneticilerinin verdiği, muvazzaf statüye geçirilme, sözünün hayata geçirilmesini bekliyor “diyen Doğan “mesleki güvence altına alınma sözü de havada kaldı. Terörle mücadelede en ön safta, her türlü fedakarlığı yapan kahraman uzman çavuşlar, operasyona giderken, mevzide beklerken acaba yıl sonunda benim sözleşmem uzatılacak mı, uzatılmayacak mı endişesinden kurtulmak istiyor. Uzman çavuşlara mesleki güvencenin verilmesi Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı'na Türkiye Cumhuriyeti hazinesine 1 TL bile külfet getirmemektedir. Bu kahramanların tek beklentileri ve talepleri mesleki güvence altına alınmaları ve yarınlarına daha güvenle bakabilmeleridir” dedi. 

'‘TABANCA DAĞITIMINA BAŞLANMADI’'

Doğan  “2021 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşan kanun ile kendilerine devletimizin zati demirbaş silah edinme hakkı verilmesine rağmen Kara Kuvvetleri Komutanlığı hala uzman çavuşlar tabanca dağıtımına başlamadı. Bunun dışında uzman çavuşlar ‘Atama Yönetmeliği‘ olmadan görev yapıyorlar, uzman çavuşların sağlık yönetmeliği, sosyal tesisler ve orduevlerinden faydalanma hakkı yok. Emekli olmuş personel asgari ücret düzeyinde maaş alıyor, yüzde 90'ı 1 dereceye düşemediği için 3600 Ek Gösterge'den faydalanamıyor, emekli olmuş uzman çavuşlara bir defaya mahsus seyyanen bir derece verilmesini istiyoruz. Uzman çavuşların aldıkları kıdemler rütbeden sayılmıyor, uzman çavuşların okulda geçen süreleri çok kısa,  uzman çavuşluktan astsubaylığa geçirilme oranları da çok düşük” ifadelerini kullandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir bireyi olarak insana yakışır şekilde muamele görmek istediklerini belirten belirten Ömer Doğan açıklamalarına devam ederek, “6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımızın sorunları tamamen çözülmedi, yine 5510 sayılı kanun mağdur arkadaşlarımızın mağduriyetleri devam ediyor. Uzman çavuşlara verilen ek ödeme sigortalı bir işe girdikleri zaman kesiliyor. Sayın Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler Paşamızdan, Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya Beyefendi'den sesimizi duymasını, sorunlarımıza kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz. Uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir bireyi olarak insana yakışır şekilde muamele görmek istiyor.” dedi.

UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARI

1- Mesleki güvenceleri yok

2-Atama yönetmelikleri yok

3-Sağlık yönetmelikleri yok

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

4-Sosyal tesislere giriş izni yok

5-Makam tazminatı yok

6-Kıdemlerin rütbeden sayılması yok