Belediyede uzun yıllar boyunca taşeron olarak çalışan işçiler kadroya geçmek istiyor. Belediye şirket işçileri, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca verilen taahhütlerin yerine getirilmesini talep ediyorlar. Bu sorun, belediyeye yıllarını vermiş olan işçiler için büyük bir endişe kaynağı olmaya başladı.

696 KHK'lı belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Ömer Fethi Gürer'den destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ''şirker işçisi'' pozisyonuna geçirilen teknik personellerin kadroya geçirilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ''Belediye şirket işçisi değil esasen Belediye kadrosunda olmaları gerekiyordu.Hakları verilmedi.Hakları olan kadroyu istiyorlar. İktidar, verdiğimiz kanun tekliflerini kabul etmiyor.Kanun teklifini iktidar meclise getirilmeli ve kadrolar verilmelidir.'' ifadelerini kullandı.