Kamu kurumlarına atanarak işçi olarak çalışmaya başlayan, ardından mühendislik diploması elde eden mühendisler, işçi mühendis kadrosuna intibaklarının yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. 

Niteliksiz mühendis yetiştirilmesinin önüne geçilmeli - Evrensel

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Belediyelerde görev yapan mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları, mesleki standartlardaki düşüş ve itibarsızlaştıma sorunu ile mücadele etmeye devam ediyorlar.

Ömer Fethi Gürer'den destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ''şirker işçisi'' pozisyonuna geçirilen teknik personellerin kadroya geçirilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ''696 Sayılı KHK ile Belediyelere ve İl Özel İdarlerine ait şiketlere "Şirket İşçisi" pozisyonuna geçirilen Mühendis, Mimar yani kısacası teknik personellerin 657-4/A Devlet Memuru kadrolarına geçirilmelidir. Belediye Şirket İşçileri Belediye Kadrosuna alınmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Zeynep Peksoy