Geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili kanun tasarısı Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı’nca Türkiye Büyük Millet Meclisi gönderildi. Ancak kamuoyunda dolaşan bilgilere göre çalışma sürelerinin 11 Ay 29 gün olduğu ifade edilmektedir.  Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 15 bin işçi kadroya geçmek için yetkililere seslenmeye devam ediyor. Öz Orman-İş Sendikası da konunun takipçisi olduklarını belirterek mücadelelerinin devam ettiğini duyurdu

Geçici işçi statüsünde çalışan işçiler eşit işe eşit maaş ve eşit hak istediklerini belirterek kadroya geçmek istiyorlar. 

Binlerce orman işçisi seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan orman işçileri kadroya geçebilmek için mücadele etmeye devam ediyor. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 11 ay 29 gün nedir? Devlete 1 günün maliyeti, hiçbir anlamı yok verdiğiniz iş, ne işçiye yarıyor ne devlete yarıyor. Kimseyi mutlu etmiyor. Dolayısıyla o 1 gün ile kimi mutlu ediyorsunuz, kimseyi mutlu etmiyorsunuz. Bunu 12 ay kadroyla taçlandırmak gerekiyor. Maliye ve işverenin 2 dudağın arasına mahkum olmak istemiyoruz. Devletin işindeyiz, çalışıyoruz işimiz devam ediyor. 12 ay iş, 12 ay aş olarak, çalışma hayatında hayatiyetimizi idame etmek istiyoruz. Bu anlamda henüz yasa çıkmadı. Muhtemelen TBMM'de Grup Başkanvekilleri'nde, Başkanvekili arkadaşlarımıza buradan sesleniyorum. Burada işi devam eden kurumların, işçilerini 12 ay çalıştırmanın Meclis'te bir teklif değişikliğiyle yolunu açın diyoruz.'' dedi.