Memur maaşına yapılan zamlar ve daha sonra enflasyodaki yükselişin ardından emekli maaşının artışından memnun olmayan Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya Ankara/Ulus basın açıklamasında bulundu.

Artan enflasyona dikkat çeken Osman Kaya Ankara şunları kaydetti:

''Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon nedeniyle her geçen gün memurun alım gücü düşmeye, Yaşanan deprem felaketinden sonra ise; fırsatçılar tarafından kiralara yapılan fahiş zamlar, yakıtta ve gıda ürünlerindeki fiyat artışları ile beraber iğneden ipliğe herşeye zam olarak yansımaya devam etmektedir. '' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında memur emeklilerinin maaşlarına vurgu yapan Kaya, yapılan zammın yeterli olmadığını artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında  memur maaşının eridiğinin altını çizerek yoksulluk sınırının altında kaldığını söyledi.

MEMUR İÇİN KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL !

Maaş  zammı tekliflerinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Osman Kaya cümlelerine devam ederek :

''7. Dönem toplu iş sözleşmelerinde kamu işvereni tarafından memurlar için 
2024 yılında toplam 25
2025 yılında ise toplam 11 zam teklif edilmiştir.

Oysa merkez bankası 
2024 yılı enflasyon beklentisini %33
2025 yılı enflasyon beklentisini ise %15 olarak açıklamış ve kamuoyu ile paylaşmıştır.

Önümüzdeki 2 yıl için beklenen enflasyon oranın dahi altında kalan maaş zammı teklifi memur için kabul edilebilir değildir. 

Memurlar adına toplu sözleşmeye oturan yetkili konfederasyon bilmelidir ki;  

Memur her geçen gün yoksullaşmaya devam etmektedir. Çeyrek asırdır memuru temsil eden yetkili konfederasyon hiçbir toplu iş sözleşmesinde memurun beklentilerini ve durumunu doğru anlatamamış, nihayetinde memurun hak ettiklerini alamamıştır.


9 ay önce kurulan ve bugün itibari ile 50.000 üyesi ile ülkemizin en hızlı büyüyen, en genç ve en dinamik sendikasının Genel Başkanı  olarak seslenmek istiyorum. 

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!


Sayın Cumhurbaşkanım
Memur devletin itibaridir, devletin memuru yoksulluk karşısında ezilmemelidir.

Memurlarımız hak ettiği maaş zamları ile refah içerisinde yaşamak, ekonomik kaygılardan kurtulmak ve sadece görevini yapıp devletimize hizmet etmek istemektedir. 

Memurlarımızın isteklerinin ve taleplerinin duyulmasını, kamuişverenin teklif ettiği zam oranlarının revize edilerek memurların gelecek kaygısını sona erdirecek bir maaş zammı beklentimizin olduğunu bildirmek istiyorum.

Katılımlarınız için; Hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla'' ifadelerini kullandı.

Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya'nın yaptığı basın açıklamasından kesitler..